top of page

Wat is de World Tai Chi Qigong Day& World Healing Day?

Bijgewerkt op: 16 apr.


World Tai Chi and Qigong Day (WTCQD) is een wereldwijd jaarlijks evenement op de laatste zaterdag in April. Miljoenen mensen uit meer dan 65 landen verspreid over de hele wereld verbinden zich met elkaar en verzamelen zich op lokale plaatsen om Taiji (Tai Chi) en Qigong (Chi Kung) te beoefenen, bekender te maken bij het grote publiek. Maar ook om dankbaarheidte uiten voor het feit dat deze eeuwenoude wijsheid en schatten uit China toegankelijk zijn geworden voor iedereen en dit te omarmen.  Op deze dag worden er over de hele wereld demonstraties en gratis lessen gegeven. Deze lokale evenementen worden meestal buiten op openbare publieke plaatsen gehouden, zoals in stadsparken en op stadspleinen en worden onafhankelijk georganiseerd door lokale scholen, instituten en centra.  WTCQD is in 1998 ontstaan in Kansas City, Amerika toen Bill en Angela Douglas een Taiji evenement met demonstraties en lessen organiseerde, waar rond de 200 mensen aan deelnamen en door CNN werd uitgezonden op TV, waardoor de interesse in Taiji en dit evenement enorm groeide en uitmondde in lokale en nationale evenementen in de jaren daarna. WTCQD wordt tegenwoordig erkend door overheden van verschillende landen en diverse lokale en nationale tv-zenders over de hele wereld besteden hier aandacht aan.


World Healing Day World Healing Day (ook wel World Peace Day genoemd) is een evenement dat is voortgekomen uit WTCQD, waaronder verschillende disciplines vallen die aan Healinggerelateerd kunnen worden zoals Yoga, Taijii, Qigong, Reiki, Meditatie, Aboriginal- en Sufidans, muziek en kunst.  Beoefenaars over de hele wereld ontmoeten elkaar voor een allesomvattende ‘gebed’ activiteit. Het doel is hiermee vooral een collectief (spiritueel) bewustzijnte laten ontstaan om een nieuw tijdperk voor de mensheid van universele vrede, liefde, harmonie en eenheidin te slaan. WTCQD's motto en logo "One World, One Breath" werd door de World Healing Day overgenomen. WTCQD en WHD worden dan ook meestal in 1 adem genoemd.


Redenen voor de World Taichi Qigong Day Het evenement is bedoeld om de gezondheidsvoordelen van Taiji en Qigong te promoten onder het grote publiek en mensen uit verschillende culturen, geloven en achtergronden tot elkaar te brengen, zodat het de gehele mensheid van dienst kan zijn.  Door dit evenement wordt de rest van de wereld ook bewust gemaakt van het groeiende aantal wetenschappelijk onderzoeken, waaruit steeds meer bewijzen voortkomen van de grote voordelen voor de algehele gezondheid en welzijnvan Taiji en Qigong. Maar ook bewustwording van het toegenomen gebruik van Traditionele Chinese Medicijnleer (TCM; waaronder Qigong, Acupunctuur, Kruidenleer en Tuina vallen) in de westerse gezondheidszorg en ook in het zakenleven en onderwijs steeds meer erkenning krijgt. Ten slotte is het mooie van deze dag dat heel veel mensen tegelijkertijd Taiji en Qigong beoefenen en zich hier ook van bewust zijn. Dit zorgt ervoor dat er wereldwijd en krachtig, gezamenlijk Qi-veld wordt gevormd, wat de positieve (helende) effecten versterkt en een grote positieve invloed op de effecten van Qigong versterkt en wordt kans op Healing (genezing) vergroot en het welzijn van alle levende wezens. Lees meer over de kracht van een wereldwijd Qi-veld in mijn blog Volle Maan Qigong.

Mind to Mind, Heart to Heart. ​One world, One breath. 

Copyright © Chi-Connected 2018 – All Rights Reserved Dit werk is gelicenceerd onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0-licentie. Wanneer je gebruik wilt maken van dit werk, plaats dan een link naar de desbetreffende pagina op www.chi-connected.com en gebruik de volgende methode van naamsvermelding: “Peter Smit Chi-Connected; World Tai Chi Qigong Day & World Healing Day (2018),  www.chi-connected.com, CC BY-NC-ND 4.0 gelicenseerd”.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page