top of page

Energieveld: 4 redenen waarom het werken hiermee jouw Qigong of Taiji krachtiger maakt

Bijgewerkt op: 19 mrt.

Elk object en levend wezen in het universum wordt omringd door een eigen energieveld-

of laag (aura). Alles heeft een eigen energieveld, -omgeving of -laag. Elk Qiveld bezit alle unieke Qi en (levens)informatie van het desbetreffende object. Deze Qi en informatie overstijgt tijd en ruimte en omvat verleden, heden en toekomst. Je kunt je eigen en andere Qi velden beïnvloeden en vormgeven en gebruiken om de effecten van Qigong en Taiji oefeningen te vergroten. In dit artikel vertel ik je daar meer over.


Qi velden zijn op elk niveau (van groot tot klein) terug te vinden. Zo is het universum zelf een enorm groot Qi veld en heeft elke ster, planeet, meteoriet een eigen Qi veld. De aarde is een groot Qi veld en elke boom, berg, rots, meer, plant, dier, huis, kamer, kast, tafel, etc. heeft een eigen Qi veld. Intern heeft elk orgaan, bot en zelfs iedere cel, atoom en neuron in het lichaam een eigen Qi veld.1. Het werken met een Qiveld versterkt en versnelt de effecten van Qigong

Qi velden beïnvloeden elkaar en kunnen een gezamenlijk Qi veld vormen.

Van dit principe wordt in Feng Shui gebruikt gemaakt om alle Qi velden in een bepaalde omgeving met elkaar in balans en harmonie te brengen. Ook in Zhineng Qigong en Yuan Gong wordt er bewust gewerkt met energievelden en van dit principe gebruik gemaakt.

De kracht van deze Qigong systemen is onder andere het werken met Qi (de betekenis van Qigong) niet te beperken tot het lichaam, maar ook gebruik te maken van externe Qi en de omgeving (als voedend en ondersteunend Qi veld) om de toestand van lichaam, geest en Qi te verbeteren. Dit versterkt en versnelt de effecten van Qigong beoefening.


In Qigong creëren we als voorbereiding op een oefening een energieveld dat alles en iedereen met elkaar verbindt en waarin Qi en informatie uit verleden, heden en toekomst samenkomen. In dit Qi veld smelten de Qi en informatie van alle deelnemers, natuur en universum samen. Een leraar die de groep leidt kan de rol en kwaliteit van het Qi veld bepalen en sturen.

 

2. De kwaliteit en eigenschappen van een Qi veld kun je beïnvloeden en afstemmen op het vervullen van jouw behoeften.

Met informatie (onze intenties) kunnen we het Qi veld op verschillende manieren vormgeven en gebruiken. Door een intentie (iets wat je nodig hebt of wilt bereiken) neer te zetten in het Qi veld, wordt de realisatie of manifestatie hiervan door de Qi en informatie deels in het Qi veld tot stand gebracht. Informatie bepaalt voor een groot deel de eigenschappen en kwaliteiten van het Qi veld en hoe dit veld kan worden ontwikkeld en veranderd. Zo kan het veld worden ingezet voor verschillende doeleinden, zoals genezing (healing) of het aanleren of verdiepen van oefeningen. Hoe puurder de geest en (gezamenlijke) intentie is, hoe krachtiger het Qi veld en het effect.

 

3. Vele sterren of kaarsen verlichten hun omgeving en elkaar. Alles en iedereen in het universum is door Qi en informatie met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar. Hoe meer mensen met dezelfde mind-set en intentie samen een Qi veld vormgeven, hoe krachtiger de informatie en effect. Net als vele sterren die samen het hele universum en elkaar verlichten en vele kaarsen die samen de hele kamer en elkaar verlichten.


In een groot en sterk Qi veld kunnen deelnemers soms spontaan genezen van ernstige ziekten en klachten, terwijl er nog niets eens met een Qigong oefening is begonnen. Volle maan Qigong is een goed voorbeeld van het gebruik maken van een gezamenlijk Qi veld: In combinatie met de voedende Yin Qi van de volle maan verbinden Qigong beoefenaars van over de hele wereld zich tijdens met elkaar en de volle maan. Er wordt een wereldwijd Qi veld gevormd, die elke beoefenaar en diens omgeving voedt en ondersteund.

 

4. Het bouwen van een Qi veld brengt je geest in een kalme, meditatieve staat, die innerlijke rust geeft en stress vermindert.

Om een Qi veld te vormen, openen we geest en lichaam naar buiten toe om deze te laten versmelten met de externe Qi en informatie van het universum. We pluggen als het ware in op het universum, die je als een oneindige zee van pure Qi kan zien. Vervolgens trekken de pure Qi uit het universum in het ons omringende Qi veld en in ons lichaam door onze aandacht weer naar binnen te brengen. Hiermee worden de oefeningen veel krachtiger en doeltreffender dan zonder het werken met het Qi veld.


Dit wordt in Zhineng Qigong en Yuan Gong gedaan met behulp van een aantal verzen, die in een bepaalde volgorde worden in onze geest worden gereciteerd als gedachten. Deze verzen helpen onze geest, lichaam en Qi te reguleren, maar ook om in een kalme, ontspannen, meditatieve staat van zijn te komen, ook wel ‘Qigong staat’ genoemd. Het is belangrijk deze Qigong staat, die voor innerlijke rust zorgt en stress wegneemt, zoveel mogelijk in je dagelijkse leven te behouden.

 

Heb jij ervaringen met energievelden? Plaats je vraag of reactie in het commentaar veld.


Wil jij ook een Qi veld leren bouwen en de speciale verzen hiervoor ontvangen? Meld je bij ons aan voor een proefles (groepslessen), privé sessie of workshop. Kijk voor het lesaanbod en contactgegevens op onze website.


Copyright © Chi Connect 2021 – All Rights Reserved

71 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Fien tje
Fien tje
Mar 26

Hoi Peter, wat een fijne site is dit. Ik had ook al interessante informatie gevonden uit chi-connected.com. Graag zou ik een keer mee willen doen aan een volle maan Qi gong. Dat lijkt me mooi om een keer te mogen ervaren. Ik ben een beginneling en volg lessen in Groningen. Weet jij waar ik hier meer informatie over kan vinden? groet Barbara

Like
Replying to

Dankjewel Barbara. Klopt dat is de oude website. Op deze nieuwe website zijn bestaande blogs vernieuwd.


Ik kan je op dit moment helaas niet verder op weg helpen wat betreft volle maan trainingen. Mijn eigen lessen worden een 'volle maantraining' als die (bijna) samenvallen met de volle maan. Gezien jouw vraag zet me wel aan het denken....

misschien dat ik in de toekomst een keer een aparte (online) volle maan training organiseer ;-)


Zonnige groet,

Peter Smit

Like
bottom of page