top of page

Over de leraar: Peter Smit

In onze Westerse wereld is steeds meer aandacht voor persoonlijk welzijn. Want ons leven is vaak snel, hectisch en complex. Er wordt veel van ons verwacht. We moeten veel informatie verwerken, optimaal presteren en veel keuzes maken. Daardoor vragen we veel van onszelf. We leven steeds minder in harmonie met de natuur en verliezen soms de regie over ons leven, gezondheid en welzijn.
 

Een balans vinden tussen werk en privé, tussen inspanning en ontspanning, tussen genieten van het leven en gezondheid. Dat hoeft helemaal niet saai te zijn. Sterker nog, het was de drijfveer om me steeds verder te verdiepen in de oude Chinese cultuur, Qigong, Taiji en de link met de Chinese traditionele geneeskunde.

 

Het grote verschil tussen onze beleving van genezing en de Chinese manier,
is dat wij ons te niet focussen op de balans van Yin en Yang en te leven in harmonie met de natuur en de seizoenen. De Chinese geneeskunde heeft meer een holistische visie op gezondheid; de verbinding tussen lichaam, geest en Qi. Alles is met elkaar verbonden en elk deel vertegenwoordigt het geheel.

Heshi hands (bewerkt xl).jpeg

Leren omgaan met stress, vermoeidheid en rusteloosheid

kralingseplas zittend (bewerkt).jpeg

Ik sla geen dag over zonder Qigong of Taiji. 
Het voelt als thuiskomen in mijzelf en is een gezonde manier van leven (lifestyle) geworden.  

Een volgepakt privé-leven en hoge werkdruk leidt bij veel mensen tot stress, vermoeidheid en rusteloosheid. Ik herken dat zelf maar al te goed. Het was voor mij reden om Qigong en daarna ook Taiji te gaan beoefen. Sinds ik dat doe,
voel ik mij vitaler, energieker en stressbestendiger. Ik heb meer innerlijke rust gekregen en slaap beter. Chronische verkoudheids-, allergie- en onderrug klachten verdwenen spontaan en mijn leven verloopt moeitelozer dan daarvoor. 

 

Na 20 jaar Shaolin Kungfu te hebben beoefend onder een Chinese grootmeester, ben ik mij vanaf 2010 gaan verdiepen in de interne stijlen Qigong, Taiji en Bagua.

Bij de Qingbai Academie voor Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM) volgde ik de HBO lerarenopleidingen Zhineng Qigong level 1 en 2. Daarna deed ik de lerarenopleidingen Yuan Qigong level 1, 2, 3 en 4 bij master Yuan Tze.
Ik heb alle opleidingen succesvol afgerond.

 

Daarnaast ben ik diverse keren naar China afgereisd om Qigong en Taiji te
trainen in de Wudang bergen bij verschillende meesters,
waaronder Wei Qifeng, Pan Kedi, Guan Yongxing en Yang Qunli. 
Klik hier voor een impressie van deze China reizen.

 

Mijn gongfu (vaardigheid) blijf ik continu verder verdiepen en ontwikkelen om op een steeds hoger niveau te brengen. Systemen die ik beoefen en waarin ik me gespecialiseerd heb, zijn Zhineng Qigong & Yuan Qigong en Wudang Qigong & Wudang Taiji.

Vlak voor de Covid pandemie besloot ik om Chinese geneeskunde te gaan studeren. Hier maakte ik kennis met Tuina massage en ontdekte ik een nieuwe passie en talent. Sinds 2022 ben ik gecertificeerd Tuina masseur en stoelmasseur. Met mijn Kungfu, Qigong en Taiji achtergrond ben ik als geen ander in staat om interne kracht (Jin) te gebruiken in mijn massages voor een krachtig en doordringend effect.

 

Ik ben inmiddels ruim tien jaar actief als Qigong en Taiji leraar. Met succes maakte ik van mijn passie mijn werk. Cursisten en klanten noemen me een open, sociaal
en betrokken persoon, die met plezier anderen helpt. Ik geef graag aandacht aan kwaliteit en de mens en ik heb oog voor details. Je mag van mij enthousiasme, professionaliteit en zorgvuldig werk verwachten.

Mijn missie

Ik wil anderen helpen met hun gezondheid en welzijn door ze de meditatieve bewegingskunsten te leren, zodat ze het onderdeel kunnen maken van hun lifestyle. Ook werk ik aan meer naamsbekendheid voor Qigong, Taiji en Tuina om dit voor iedereen toegankelijk te maken. 

afbeelding naast Chi Connect.jpg
BDJ1 temple (PR flyer) kopie.jpeg
Qigong, Taiji en Tuina voor jou?
 

Als gecertificeerd senior Qigong en Taiji docent (Tai Chi leraar) met meer dan tien jaar leservaring is het mijn missie jou ook te laten ervaren wat deze meditatieve bewegingskunsten voor je kunnen doen. Ik leer je ze onderdeel te maken van je lifestyle, zodat je op een efficiënte manier meer balans, rust, vitaliteit en geluk in je leven te krijgt en houdt.

 

Chi Connect staat voor verbinden of verbinding. Ik verzorg met passie Qigong en Taiji workshops, groepslessen, privélessen en bedrijfstrainingen. Daarnaast bied ik Tuina massagebehandelingen.
 

Kennis delen
 

Tijdens een training, workshop of massage ervaar je niet alleen de fysieke voordelen, maar ik deel ook mijn kennis met je over andere aspecten die je gezondheid en welzijn versterken. Denk aan tips over lifestyle en voeding.

Zo kan ik je zo goed mogelijk helpen.

 

Ik geef les op een authentieke manier, waarbij de kernwaarden professionaliteit en klantgerichtheid een belangrijke rol spelen. Zin om een keer met een groepsles mee te doen? Boek vandaag nog een proefles voor een kennismakingsprijs.

 

Wil je weten wat ik voor jou en je collega’s kan betekenen? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan of kijk op de pagina bedrijfstraining of Tuina stoelmassages.

bottom of page